To δημοφιλές Compak Sporting στο μικροσκόπιο..

http://www.issf.gr/wp-content/uploads/2013/02/620x380.jpghttp://www.issf.gr/wp-content/uploads/2013/02/620x380.jpgTo δημοφιλές Compak Sporting στο μικροσκόπιο..

Μπορεί οι περισσότεροι σκοπευτές να μην γνωρίζουν λεπτομερώς το Compak Sporting, αλλά γνωρίζουν ότι τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει μία έντονη κινητικότητα γύρω από το αγώνισμα. Πρωτεργάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι το σκοπευτήριο Colossus στη Ρόδο, του Παναγιώτη Πισσά, που έχει φιλοξενήσει ήδη δύο επιτυχημένα διεθνή Grand Prix Compak Sporting, που ανήκουν στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FITASC. Ακόμη το Σκοπευτήριο 1ου κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά στο Σχιστό Κερατσινίου, του οποίου ο υπεύθυνος Δημήτρης Μπογιάκης έχει δημιουργήσει 2 σταντ διεθνών προδιαγραφών, με μηχανές εξειδικευμένες για το αγώνισμα και πλήθος αγώνων Compak Sporting στο ενεργητικό του. Τέλος πρέπει να αναφερθούμε άλλη μια φορά στον Λεωνίδα Μητσιάλη, προπονητή της Shooting Academy, ο οποίος δημιούργησε και προπονεί μία ομάδα με 6 αθλητές, με εθνική και διεθνή παρουσία σε αγώνες του Compak Sporting. Προσπάθειες γίνονται και σε γενικότερο πλαίσιο. Εμείς ενδεικτικά αναφερόμαστε σε ότι ξεχωρίζει και θα χαρούμε να προσθέσουμε ότι πιθανώς μας διαφεύγει.
Την προσπάθεια, λίγο ή πολύ την έχουμε αντιληφθεί και ελπίζουμε να θεριέψει με τη συμμετοχή όλοένα και περισσότερων σκοπευτών στο συναρπαστικό αυτό αγώνισμα. Αυτό που όμως δεν γνωρίζουμε είναι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα τη θέση των ελλήνων σκοπευτών στην παγκόσμια κατάταξη της FITASC στο Compak Sporting, καθώς και την κατάταξή τους στο περσινό παγκόσμιο κύπελλο, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχή των διεθνών σκοπευτών σε ένα Grand Prix, σε ένα Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα (στην περίπτωσή μας το Πανευρωπαϊκό) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Στο νο 89 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Γιώργος Ψυλλάκης, που όλοι θυμόμαστε από τη νίκη του το Μάιο του 2011 στο Grand Prix of Greece της Ρόδου. Ο Λεωνίδας Μητσιάλης ο οποίος συμμετέχει και ως αθλητής στην ομάδα στις διεθνείς εμφανίσεις είναι στο Νο142, ο Γιώργος Κοσσάρας στο Νο146, ο Θανάσης Αδαμόπουλος στο Νο184, ο Νεκτάριος Χατζής στο Νο205 και ο Ιωάννης Κοιλάκος στο Νο242, σε σύνολο 1205 αθλητών που έλαβαν βαθμολογία παγκοσμίως.
Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2012, όπου οι Έλληνες σκοπευτές κατέλαβαν από την 23η έως την 33η θέση, αφού το 2012 οι συγκεκριμένοι αθλητές συμμετείχαν και στους 3 αγώνες που λαμβάνουν βαθμολογία.
Εν κατακλείδι, η Ελλάδα και ενδιαφέρον δείχνει και ταλέντο έχει στο συγκεκριμένο άθλημα. Εμείς ευελπιστούμε ότι με την συνεχή προσπάθεια όλων των παραγόντων και την υποστήριξη από πλευράς ενημέρωσης, ο κόσμος θα γεμίσει τα σκοπευτήρια σε κόντρα των καιρών κρίσης. Αισιοδοξούμε δε πως σύντομα ακόμη καλύτερα αποτελέσματα των σκοπευτών μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα γεμίσουν με χαρές τις ελληνικές καρδιές που τόσο το έχουν ανάγκη.

1

2

Share "To δημοφιλές Compak Sporting στο μικροσκόπιο.." via

-->

Leave a Reply

More in Sporting Clays
Nov 12, 4 years ago

Πρωτάθλημα Σπόρτιγκ Σχιστό Αποτελέσματα μέχρι εδώ..

Πρωτάθλημα Σπόρτιγκ Σχιστό Αποτελέσματα μέχρι εδώ..Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το πρωτάθλημα Σπόρτιγκ στο Σχιστό. Ολοκληρώθηκε και ο τρίτος αγώνας και οι συμμετοχές ήταν αρκετές καθώς και το αγωνιστικό επίπεδο που εύκολα αντανακλά την άνθιση του αθλήματος παρά τις δυσκολίες της εποχής, ήταν υψηλό. Σε επίπεδο ...

Jul 8, 5 years ago

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα Compak Sporting στο Σχιστό

Με απόλυτη επιτυχία πολλά χαμόγελα αλλά και ελπίδες για το μέλλον του αθλήματος, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα Compak Sporting -για μία ακόμη χρονιά- στο σκοπευτήριο του 1ου κυνηγετικού συλόγου στο Σχιστό Κερατσινίου. Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε πρώτοι, ...

Jun 19, 5 years ago

Τρίαθλο στο σχιστό, αποτελέσματα (Δελτίο τύπου)

Τρίαθλο στο σχιστό, αποτελέσματα (Δελτίο τύπου)Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο φιλικός αγώνας τρίαθλου 75 πίατων στο σκοπευτήριο του Σχιστού. Παρά την ιδιαίτερα ανεβασμένη θερμοκρασία, 24 φίλοι πήραν μέρος στον αγώνα και το διασκέδασαν απόλυτα. Νικητής του αγώνα με σκορ 66/75 ο κος Παππάς. Στη δεύτερη θέση ...

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better